Top 5: Najbolji koncepti iz riznice Porschea / VIDEO

Porsche je iz svoje bogate istorije za vas izdvojio 5 konceptnih automobila koji po mišljenju dizajnera te kompanije zaslužuju posebnu pažnju.

Izvor:
Podeli
Screenshot YouTube
Screenshot YouTube

Iako često ne dobace do produkcijske verzije, dizajnerske studije i konceptna vozila veoma su bitna za razvoj budućih modela svakog proizvođača automobila.

Koncepti služe i za ispipavanje pulsa automobilske javnosti i potencijalnih kupaca. Čak i ako se ne transformišu odmah u serijski model, ideja koja stoji iza ovih projekata ponekad se reafirmiše i realizuje tek deceniju ili dve kasnije.

Screenshot YouTube
Screenshot YouTube

Među brojnim konceptnim automobilima koje je Porsche konstruisao tokom decenija postojanja, u ovom Top 5 videu predstavljeni su neki zaista izuzetni automobili - iako nisu svi ušli u serijsku proizvodnju.

Prvi među njima je koncept koji je prethodio legendarnom modelu 911, a poslednji je Mission E, električni sportski automobil sa 4 vrata koji još čeka na svoju produkcijsku verziju.

Screenshot YouTube
Screenshot YouTube

Pogledajte video:

Prati B92 na Viberu

Razno

Hamondov udes odlaže drugu sezonu Grand Tura?

Saobraćajna nezgoda koju je na snimanju u Švajcarskoj doživeo Ričard Hamond zakomplikovala je produkciju druge sezone automobilskog šou programa Grand Tur i dovela u pitanje planirani početak emitovanja, zakazan za oktobar.

Razno ponedeljak 19.06. 11:13 Komentara: 3
strana 1 od 259 idi na stranu