"Godzila" na beogradskom asfaltu / FOTO

Legendarni Nissanov supersportski model nije čest prizor na našim ulicama. Zahvaljujući dvojici zaljubljenika u brze automobile, jedan GT-R iskrao se iz svoje garaže u noćnim satima i stao pred objektiv fotoaparata.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 02.03.2017.

09:08

Foto: Ðorðe Boškoviæ

Nissan GT-R, popularna "godzila", postao je neka vrsta mitskog bića među ljubiteljima sportskih automobila na ovim prostorima. Ipak, ponekad se i mitska bića materijalizuju i ukažu onima koji veruju u njih.

Beogradskim ulicama odnedavno krstari jedan beli GT-R najnovije generacije. Njegov vlasnik, proslavljeni srpski košarkaš Igor Rakočević, omogućio je fotografu i automobilskom fanu Đorđu Boškoviću, da svojom kamerom ovekoveči ovo moćno vozilo u specifičnoj atmosferi - u polumraku.
Foto: Ðorðe Boškoviæ
Iskoristili smo priliku da pitamo Igora zašto je od tolikih savremenih sportskih modela odabrao baš Nissan GT-R, a ne na primer neki Porsche ili sportski Mercedes-AMG?

"U Porscheu nema mesta pozadi, za razliku od GTR-a. Takođe, performanse Nissanovog automobila su bolje, a cena neuporedivo manja. Mercedes bih vozio kad bih bio mator", bio je iskren nekadašnji košarkaški reprezentativac, osvajač evropskog i svetskog "zlata" na šampionatima 2001. i 2002.

Kako kaže, još jedna činjenica koja ide u prilog GTR-u, u odnosu na Porsche ili Ferrari je ta da je Nissan auto za svaki dan.

"Da, zaista ga koristim svakodnevno", objašnjava Igor.
Foto: Ðorðe Boškoviæ
S obzirom da se Nissan GT-R retko viđa na našim putevima, verovatno privlači poglede na ulici. Da li ti prilaze sugrađani sa pitanjima o automobilu?

"Apsolutno da, svakodnevno mi prilaze ljudi i pitaju, ovaj auto je popularaniji nego što sam mislio. Neretko se dešava da vidim kako iz drugih vozila ili pored puta snimaju video klipove auta. Definitivno, GT-R je omiljen mnogim zaljubljenicima u brze automobile."
Foto: Ðorðe Boškoviæ
Pošto imaš istančan ukus za sportske modele, pretpostavljamo da si posedovao još neke sportske automobile?

"Jesam, Mitsubishi Evolution 7 (koji mi je omiljeni auto, čak omiljeniji i od GTR-a), zatim BMW M6, Lanciu HF Delta Integrale..."
Foto: Ðorðe Boškoviæ
Najnoviji Igorov "mezimac" ima zaista impresivne performanse. Kao unapređeni model za 2017, ovaj Nissan GT-R iz 3.8 litarskog bi-turbo V6 motora izvlači čak 565 konjskih snaga pri 6.800 o/min, dok je maksimalni obrtni moment 636 Nm.

Automobil od 0-100 km/h ubrzava za 2,7 s i u stanju je da razvije maksimalnih 315 km/h.

A, ako želite da vidite Igora u svom GTR-u, posetite njegov Instargram profil.
Foto: Ðorðe Boškoviæ
.
Foto: Ðorðe Boškoviæ
.
Foto: Ðorðe Boškoviæ
Čitaoci koji prate naš sajt duže vreme, upoznati su sa radom Đorđa Boškovića od 2013, kada je prezentovao fotografije najnovijih modela automobila nastale u posebnim uslovima - sa ugašenim svetlima u halama Beogradskog sajma, unapređenom "lightpainting" tehnikom, odnosno tehnikom duge ekspozicije.

Kasnije smo kroz objektiv njegovog fotoaparata mogli da vidimo još neke bisere iz beogradskih garaža, kao što su Lancia Delta HF Integrale ili Honda S2000.

Sa radovima ovog talentovanog fotografa možete se detaljnije upoznati na njegovom sajtu ili na Instagramu.
Foto: Ðorðe Boškoviæ
.
Foto: Ðorðe Boškoviæ
.
Foto: Ðorðe Boškoviæ
.
Foto: Ðorðe Boškoviæ
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: