Teslom zaustavio auto čiji je vozač doživeo infarkt

Vozač Tesle S iz Nemačke uspeo je najpre da uspori, a zatim i da bezbedno zaustavi Volkswagen Passat koji je nekontrolisano jurio autoputem, tako što se svojim automobilom postavio ispred tog vozila i postepeno kočio.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 16.02.2017.

10:14

Teslom zaustavio auto čiji je vozač doživeo infarkt
Foto: Feuerwehr München/Facebook

Herojski potez vozača Tesle verovatno je spasao život čoveku koji je vozio Passat autoputem u blizini Minhena, kada se onesvestio pošto je doživeo srčani udar.

Vozač Tesle S primetio je da se drugi automobil kreće nekontrolisano, približio se i video da je osoba za upravljačem bez svesti. Odmah je krenuo u akciju spasavanja - ubrzao je i prestigao Passat, a zatim polako počeo da usporava sve dok se Volkswagen nije naslonio prednji branikom na Teslin zadnji branik.

Nastavio je da koči i oba vozila su se ubrzo zaustvila u krajnoj levoj traci autoputa. Nedugo zatim stigli su pripadnici spasilačke službe koji su izvukli 47-godišnjeg vozača Passata i pružili mu pomoć.

Čim je saznao za ovaj događaj, prvi čovek Tesle, Ilon Mask, oglasio sa na Twitteru. On je pohvalio potez vozača Tesle S i najavio da će kompanija besplatno popraviti njegov automobil koji je oštećen prilikom herojskog podviga.

U međuvremenu, nemački mediji otkrili su da je heroj iz Tesle 41-godišnji Manfred Kick.
Foto: Feuerwehr München/Facebook
.
Foto: Feuerwehr München/Facebook
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: