Samuraj među motociklima / FOTO

Inspiraciju za svoj koncept savremenog motocikla dvojica istočnoevropskih dizajnera pronašli su u japanskom minimalizmu.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 19.01.2017.

13:02

Samuraj među motociklima / FOTO

Za dizajnersku studiju ovog futurističkog motocikla, Belorus Artem Smirnov i Ukrajinac Vladimir Pančenko, odabrali su odgovarajuće ime - Samuraj.

Prilikom njegovog oblikovanja oslanjali su se na japanski dizajn oličen u svojoj minimalističkoj, jednostavnoj i ekonomičnoj prirodi.
Oni objašnjavaju da je japanski pristup oblikovanju stvari veoma originalan i da je zasnovan na tradicionalnim formama ove dalekoistočne kulture, kao što su umetnost origamija, ali i duh i nasleđe samuraja.

"Ovo nasleđe je danas prisutno u industrijskom dizajnu japanskih brendova, ali iz nekog razloga, retko se koristi prilikom dizajniranja japanskih automobila i motocikala", kažu Smirnov i Pančenko.
Koncept Samuraj upravo ima za cilj da pokaže kako bi trebalo da izgleda jedan savremeni motocikl kada se na njega primene principi japanskog industrijskog dizajna, ali i kulturnog nasleđa ove zemlje.

Na renderima su prikazani klasičan dvotočkaš, kao i verzija Samuraja sa prikolicom.
.
.
.
.
.
.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: