Jedinstveni Koenigsegg u čast preminulom muzičaru

Švedski proizvođač ekskluzivnih supersportskih automobila posvetio je specijalno dizajnirani, ljubičasti primerak modela Regera legendarnom Prinsu koji je napustio ovaj svet u aprilu 2016.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.01.2017.

09:45

Jedinstveni Koenigsegg u čast preminulom muzičaru

Prins Rodžer Nelson, koji se, između ostalog, proslavio i hitom "Purple Rain" iz 1984. preminuo je 21. aprila prošle godine, ali uspomena na ovog izuzetnog autora i muzičara i dalje je živa.

Da je to tako, pokazuje najsvežiji primer iz auto-industrije.
Švedski Koenigsegg predstavio je jedinstvenu Regeru, čija je spoljašnjost od ugljeničkih vlakana ofarbana ljubičastom bojom, dok je kožni enterijer, kako kažu u proizvođaču snežno-beo.
Ideja za ovaj projekat potekla je od Stivena Vejde, koji je u kompaniji Koenigsegg zadužen za kontakte sa javnošću, a koji je po svemu sudeći veliki fan Prinsa.

Koenigsegg Regera za pogon koristi 5.0 litarski V8 bi-turbo motor, koji u kombinaciji sa tri elektromotora proizvodi čak 1.500 ks (1.103 kW) i razvija 1.986 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Automobil od 0 do 100 km/h ubrzava za 2,8 s i dostiže maksimalnu brzinu od 402 km/h.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: