Motociklista nakon udesa: Učite se na mojim greškama

Ako upotreba mobilnog telefona za volanom automobila predstavlja opasnost po bezbednost saobraćaja, šta tek onda reći za vozača motocikla koji koristi smartfon u vožnji?

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.11.2016.

12:07

Motociklista nakon udesa: Učite se na mojim greškama
Screenshot YouTube

Motociklista koji je nakon pada sa motora polomio ključnu kost, objavio je snimak načinjen kamerom sa kacige, kako bi upozorio druge vozače dvotočkaša da ni slučajno ne ponove njegovu grešku. Zbog konstrukcije i nestabilnosti vozila na dva točka, za motocikliste i skuteriste je od presudne važnosti da tokom vožnje obe ruke drže na upravljaču.

Osim toga, neophodno je da ne skreću pogled sa puta ispred, jer je i delić sekunde nepažnje dovoljan za nesreću. Vozač motocikla koji je postavio video svog udesa nije se pridržavao ni jednog od ova dva pravila - pustio je upravljač da bi na svom smartfonu promenio pesmu. Epilog možete videti na video snimku, a nakon toga i način kako mu je pružena prva pomoć na licu mesta:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

21 h

Podeli: