Ovako "skockan" Mustang još niste videli (FOTO)

Lego je napravio vernu kopiju legendarnog Forda Mustanga iz 1964. Automobil je sastavljen od 194.900 kockica a biće izložen u Legolendu u Floridi.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 11.10.2016.

11:52

Ovako
Foto: Lego

Iz daljine, ova maketa u prirodnoj veličini možda može da prođe kao pravi automobili, ali kada se približite, otkriva se njena prava priroda.

"Lego Mustang" težak je 776 kg, od čega je 435 kg masa kockica, dok ostatak otpada na "šasiju" od aluminujim koja je poslužila kao osnova za ovu neobičnu kreaciju.
Foto: Lego
Skockani automobil delo je tima iz Lego Systems odeljenja iz Konektikata, SAD, a prvi put je izložen u septembru u čast obeleževanja 40 godina društva "Mustang Club of America".
Foto: Lego
Ford Mustang zameniće u Legolendu Ford Explorer, koji je takođe sastavljen od Lego kockica 2011. godine.

Tvorci makete želeli su da ljubiteljima V8 motora pruže adekvatan ugođaj, pa je ispod haube instaliran uređaj koji reprodukuje snimljen zvuk ove moćne mašine. Takođe, farovi i stop svetla rade kao kod pravog Mustanga.
Foto: Lego
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: