Tihi ispraćaj - Tesla S pogrebno vozilo

Holandska firma RemetzCar, koja se bavi modifikovanjem serijskih modela, napravila je od luksuzne električne limuzine Tesla S - pogrebni automobil.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 28.09.2016.

13:23

Tihi ispraćaj - Tesla S pogrebno vozilo
Foto: RemetzCar

Specijalni Model S napravljen je po narudžbini za lokalno pogrebno preduzeće, koje u svojoj ponudi već ima preuređene modele marki Cadillac, Lincoln, Mercedes.

Ipak, Tesla S koji će se koristiti za poslednji ispraćaj pokojnika ima jednu značajnu prednost u odnosu na ostale luksuzne automobile - zahvaljujući električnom pogonu, prevoz posmrtnih ostataka obavljaće se u potpunoj tišini.

Prilikom modifikacije Modela S, tim majstora kompanije RemetzCar morao je da najpre ukloni baterije iz poda, da bi automobil presekli na pola. Zatim je međuosovinsko rastojanje produženo za 80 cm, izvedena je nadgradnja karoserije, a baterije su na kraju ponovo vraćene u vozilo. Ukupna dužina preuređenog automobila iznosi 577 cm.

Pogrebni Tesla Model S samo je jedan u nizu nekarakterističnih automobila koji su preuređeni za tu namenu. Tako smo nedavno mogli da vdimo pogrebnu Porsche Panameru, ali i Maserati modifikovan za prevoz pokojnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: