Rolls-Royce trlja ruke: Najveća isporuka jednom kupcu

Flotna prodaja nije tipična za proizvođače superluksuznih automobila, kao što je Rolls-Royce, pa ipak ponekad se pojavi klijent koji naruči veliki broj vozila odjednom.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 27.09.2016.

12:58

Rolls-Royce trlja ruke: Najveća isporuka jednom kupcu

U sedište firme u Engleskoj, 2014. stigla je narudžbina za čak 30 primeraka modela Rolls-Royce Phantom sa produženim međuosovinskim ratsojanjem. Naručilac je bio jedan hotel iz kineskog Makaa, koji je najveća azijska destinacija za kockanje.

Inače, Makao za manje od dva meseca od kockanja zaradi više nego američki Las Vegas u čitavoj godini, dok su prihodi u 2013. dostigli rekordnih 45 milijardi dolara. Kako prenosi Gardijan, kupca su pomenutih 30 automobila koštala 20 miliona dolara.
Prvi Phantom predat je vlasniku na ovogodišnjem sajmu automobila u Ženevi, a sada je Rolls-Royce isporučio i preostalih 29 primeraka Automobili su crvene boje, a dva vozila imaju pozlaćene ukrasne elemente, poput čuvenog simbola - Duh ekstaze - na haubi, kao i pozlatu na maski hladnjaka i detaljima u kabini.

Ručno izrađeni primerci opremljeni su jedinstvenim alu felnama promera 21 inč, a u unutrašnjosti su instalirani luksuzni satovi koje je dizajnirala kompanija Graff Luxury Watches.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: