Koliko su opasna leva skretanja na raskrsnici

Da se teške saobraćajne nezgode dešavaju i u gradu, pokazuje ovaj zastrašujući udes koji se dogodio na jednoj raskrsnici u Sankt Peterburgu, u Rusiji.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.09.2016.

09:18

Koliko su opasna leva skretanja na raskrsnici
Screenshot YouTube

Iako regulisane semaforima, prometne gradske raskrsnice često predstavljaju veliki izazov za vozače koji skreću levo. Ako skretanje nije regulisano posebnim semaforom sa strelicom, i ako automobili koji dolaze iz suprotnog smera (i nastavljaju da se kroz raskrsnicu kreću pravo) takođe imaju zeleni signal, levo skretanje može biti veoma opasno.

Naročito ako istovremeno i vozila iz suprotnog smera obavljaju svoje levo skretanje i zaklanjaju vam pogled na put ispred. Vozač crnog Volvoa prevideo je Audi - koji je, opet, kroz raskrsnicu projurio velikom brzinom - pa je sudar koji je usledio bio izuzetno silovit: Svedoci navode da su u nesreći, osim vozača oba automobila, povređeni i pešaci koji su se nalazili na trotoaru, i koje su pogodili delovi oštećenih vozila, a da je od siline udara motor bukvalno izleteo iz Volvoa.

Ovaj dramatični video treba shvatiti kao još jednu opomenu da prilikom skretanja na velikim raskrsnicama moramo biti posebno skoncentrisani a skretanje završiti tek onda kada smo potpuno sigurni da iz suprotnog smera više ne dolaze automobili.

Sa druge strane, ako kroz veliku raskrsnicu prolazite ne menjajući pravac, prilagodite brzinu kretnja i budite takođe oprezni. Ubrzavanje preko dozvoljene brzine, da bi se iskoristilo zeleno svetlo na semaforu, ili dodavanje gasa kako bi se prošlo kroz žuto, može da se završi tragično.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: