Tesla bi da Los Anđeles snabdeva strujom iz baterija

Proizvođač električnih automobila, a odnedavno i baterija, planira izgradnju objekta za uskladištenje električne energije koji bi mogao da snabdeva strujom 2.500 domaćinstava svakog dana.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 20.09.2016.

11:31

Tesla bi da Los Anđeles snabdeva strujom iz baterija

Postrojenje od 20 megavata, kapaciteta 80 MWh, nalaziće se u južnoj Kaliforniji, a sistem će koristiti takozvane "Powerpack" industrijske baterije koje će se proizvoditi u Teslinoj "gigafabrici" u Nevadi. Uskladištena energija biće dovoljna za dnevne potrebe 2.500 domaćinstava u području Los Anđelesa, ili za punjenje 1.000 Tesla automobila svakog dana, kažu u toj kompaniji.

Teslino postrojenje za skladištenje električne energije puniće se u periodima kada je potrošnja domaćinstava niska i kada u sistemu postoji višak struje, da bi se električna energija vraćala nazad u "špicevima" potrošnje, kada je potreba za strujom znatno veća.

Projekat će biti realizovan u saradnji sa vlastima Kalifornije, koje žele da u narednim godinama uvedu više postrojenja za skladištenje električne energije, kako bi se sprečila energetska kriza nakon masivnog curenja metana u blizini Los Anđelesa i zatvaranja gasovoda iz bezbednosnih razloga.
Foto: Tesla
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: