"Otpuštanje Klarksona bila je velika greška"

Džeremi Klarkson je takav talenat kakvog BBC nije smeo da izgubi, izjavio je nekadašnji generalni direktor ove medijske kuće Mark Tompson.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 23.08.2016.

10:41

Screenshot YouTube

U intervjuu za Sandej tajms, Tompson je između ostalog komentarisao poteze rukovodstva britasnkog javnog servisa, ali i svoj odnos prema Klarksonu.

"Džeremi je čovek kome se katkad može mnogo toga zameriti i čiji su potezi često za osudu, i to govorim kao prijatelj", opisao je Mark Tompson bivšu zvezdu serijala Top Gear.

Aludirajući na to što je Klarkson fizički nasrnuo na producenta emisije (zbog čega je kasnije i dobio otkaz), Tompson je dodao da smatra kako ljudi ne bi smeli da udaraju svoje kolege i da je nakon tog incidenta zaista bilo teško zadržati ga u kompaniji.

"Ipak, rekao bih da je Klarksonov opor i pomalo van kontrole talenat, koji ruši granice, nešto što je Bi-Bi-Siju bilo potrebno i čega nije trebalo da se odrekne. On se obraćao onim gledaocima koje program te televizije inače nije mnogo privlačio."

Mark Tompson, koji se sada nalazi na čelu kompanije Njujork tajms, bio je prvi čovek britanskog javnog servisa u periodu od 2004. do 2012. godine, dok je Klarksonova popularnost kao voditelja emisije Top Gear bila na vrhuncu.

Džeremi Klarkson je dobio otkaz u martu 2015, nakon pomenutog incidenta koji se dogodio na snimanju jedne od epizoda serijala Top Gear. BBC je odlučio da ne produži ugovor sa njim, koji je u to vreme isticao.

Klarkson se u međuvremenu, zajedno sa kolegama Ričardom Hamondom i Džejmsom Mejom, udomio na online servisu Amazon Prime, za koji snima novi automobilski šou - The Grand Tour.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: