Svetski rekorder prešao 15.200 km za manje od 7 dana

Nemac Rajner Citlov (Rainer Zietlow) i njegov tim, postavili su novi svetski rekord - put od krajnjeg istoka Azije, do najzapadnije tačke Evrope, prešli su automobilom za samo 6 dana, 9 sati i 38 minuta.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 12.07.2016.

15:09

Svetski rekorder prešao 15.200 km za manje od 7 dana
Foto: Goodyear

Ruta dugačka 15.200 kilometara vodila je od istočnog kraja Rusije do zapada Portugalije, a vodila je kroz sedam država: Rusiju, Belorusiju, Poljsku, Nemačku, Francusku, Španiju i Portugaliju. Put su su u rekordnom vremenu prešli vozilom Volkswagen Touareg koje je bilo opremljeno Goodyear pneumaticima.

Putovanje je počelo u gradu Magadanu u Rusiji, a završilo se u Lisabonu u Portugaliji - put dug 15.200 kilometara savladan je za 6 dana, 9 sati i 38 minuta, čime je potučen dosadašnji rekord koji je iznosio 8 dana i 12 sati.

Putovanje je kako za ekipu tako i za automobil predstavljao veliki izazov jer su se suočavali sa zahtevnim terenom i problematičnim vremenskim uslovima, između ostalog i sa zloglasnim, 3.000 kilometara dugim neasfaltiranim putem kroz Rusiju, koji je pokriven blatom. Za put od Magadana do Jakutska, Citlov je izabrao pneumatike Goodyear Wrangler All Terrain Adventure sa kevlarom, a za preostali deo puta do Lisabona je svoj Touareg opremio pneumaticima Goodyear Wrangler HP All Weather.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: