Da li će uspeti - 15.000 kilometara za 8 dana?

Nemac Rajner Citlov (Rainer Zietlow), poznat po tome što obara svetske rekorde u vožnji na dugim relacijama, kreće u još jednu avanturu. On namerava da put od krajnjeg istoka Rusije do Portugalije pređe za osam dana i tako postavi novi svetski rekord

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 30.06.2016.

10:29

Da li će uspeti - 15.000 kilometara za 8 dana?
Foto: Goodyear

Zajedno sa svojom ekipom, Citlov kreće na put u četvrtak 30. juna a ruta duga 15.200 kilometara vodi ih kroz sedam država: Rusiju, Belorusiju, Poljsku, Nemačku, Francusku, Španiju i Portugaliju.

Svoje putovanje započinju u ruskom Magadanu, gradu na krajnjem istoku azijskog kontinenta do kog se može doći automobilom, a završiće na krajnjem zapadu evropskog kontinenta, u Lisabonu - glavnom gradu Portugalije. Da bi oborila trenutni svetski rekord, ekipa mora stići na cilj za manje od osam i po dana.
Foto: Goodyear
Ekipu na putu čekaju mnogi izazovi, među najveće svakako spadaju prolazak kroz Moskvu bez zastoja u saobraćaju i 3.000 kilometara dug neasfaltirani ruski put koji će biti izuzetno zahtevan za ekipu, auto i pneumatike.

Tim će koristiti VW Touareg, a u projekat se i ove godine uključio Goodyear koji je ekipi već obezbedio pneumatike Wrangler All-Terrain Adventure sa Kevlarom i Wrangler HP All Weather. Prvi će pomoći ekipi da savlada ekstremne uslove na putu s obzirom da nude odlične performanse za terensku vožnju.

Drugi, namenjen SUV i klasičnim terencima (4x4), predviđen je za razne vozne površine, od asfalta do kamene podloge i blata, kao i za različite vremenske uslove.
Foto: Goodyear
Inače, ova avantura ima i humanitarni karakter, jer će sredstva prikupljena na putu Citlov i njegov tim donirati u dobrotvorne svrhe kao i prilikom prethodnih izazova. Pokloniće ih "SOS selu" u Belorusiji koje će posetiti po završetku putovanja.

Poželimo im srećan put!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: