Porsche povlači reklamu iz poštovanja prema Aliju

Nakon smrti Muhameda Alija, nemački proizvođač odlučio je da okonča započetu reklamnu kampanju "Complete" za model 911 u kome je jedan od protagonista legendarni bokser.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 14.06.2016.

10:16

Porsche povlači reklamu iz poštovanja prema Aliju
Screenshot YouTube

Muhamed Ali ne samo da je bio jedan od najvećih boksera u istoriji, već i izuzetno harizmatična ličnost čija reputacija je daleko premašivala okvire tog sporta. Zato nije neobično što je Porsche za reklamu za, takođe legendarni, model 911 snimio sekvencu u kojoj se mladi Ali bori protiv samog sebe.

Kampanja je započela u aprilu, a čuveni bokser dao je pre smrti svoj pristanak da se ova scena nađe u reklami. Međutim, nakon Alijeve smrti, čelnici Porschea odlučili su da iz poštovanja prema preminulom bokseru reklamni spot povuku sa TV ekrana, mada se još uvek može videti na YT kanalu nemačke kompanije: Ideja reklame bila je da pokaže kako je Porsche 911 toliko savršen da ga može nadmašiti samo drugi, još bolji Porsche 911. Simbolično, u spotu se Ali takođe bori protiv samog sebe, i pobeđuje, dok svetski šampion u šahu, Magnus Karlsen, matira svoju lošiju verziju.

Tokom snimanja korišćeni su specijalni kompjuterski efekti, ali i dvojnik mladog Alija, kako bi scena bila realistična, a autori su čak konsultovali i jednog od bivših trenera legendarnog boksera.

Muhamed Ali preminuo je 3. juna u 74. godini zbog respiratornih problema, usled Parkinsovnove bolesti. Sahranjen je u svom rodnom gradu Lujvilu, u državi Kentaki.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: