Prvi promotivni primerak nove Lade na meti lopova

Policija veruje da je za nestanak prve Lade X Ray odgovorna organizovana kriminalna grupa.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 26.05.2016.

08:54

Prvi promotivni primerak nove Lade na meti lopova

Ruski proizvođač AvtoVAZ u novembru 2015. predstavio je krosover X Ray, jedan od modela iz nove generacije automobila marke Lada koje je oblikovao nekadašnji dizajner Mercedesa i Volvoa, Steve Mattin. Polovinom decembra u fabrici Toljati proizveden je prvi primerak Lade X Ray, za potrebe promocije, a počele su da pristižu i prve narudžbine kupaca.

Međutim, kako prenose lokalni ruski mediji iz regiona Samara, redovne promotivne aktivnosti moraće da budu otkazane, s obzirom da je upravo ovaj automobil nestao iz fabrike AvtoVAZ-a. Policija je kao odgovorne za krađu označila organizovanu kriminalnu grupu a privedena su dvojica osumnjičenih, od kojih je jedan pripadnik službe obezbeđenja fabrike.
Lada X Ray (ilustracija)
Ovo nije prvi slučaj krađe u fabrici Toljati - u februaru 2016. rukovodstvo je saopštilo da će sprovesti istragu u vezi sa nestankom raznih automobilskih delova u vrednosti od najmanje 20 miliona rubalja (oko 275.000 evra).

S obzirom da je služila u promotivne svrhe, nestala Lada X Ray bila je krcata dodatnom opremom, pa se veruje da vredi znatno više od 9.000 evra koliko bi trebalo da košta osnovna verzija ovog automobila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: