Večiti sjaj klasične reli ikone FOTO

Kada je krajem osamdesetih i početkom devedesetih Lancia Delta HF Integrale bila neprikosnovena u Svetskom reli šampionatu, njeni posteri ukrašavali su zidove fanova sportskih automobila širom sveta. Četvrt veka kasnije, ovaj auto i dalje je inspiracija za fotografe.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.04.2016.

09:13

Večiti sjaj klasične reli ikone FOTO
Foto: Ðorðe Boškoviæ

Jedan od savršeno očuvanih primeraka legendarnog italijanskog "hot hatch" modela nalazi se u Beogradu, a fotograf i zaljubljenik u automobile, Đorđe Bošković, otkriva ga širem auditorijumu u njegovom punom sjaju.
Foto: Ðorðe Boškoviæ
.
Foto: Ðorðe Boškoviæ
.
Foto: Ðorðe Boškoviæ
Lancia Delta HF Integrale jedan je od najuspešnijih automobila u istoriji reli rakmičenja. U periodu između 1987. i 1992. godine šest puta je trijumfovao u Svetskom reli šampionatu u konkurenciji konstruktora.
Foto: Ðorðe Boškoviæ
.
Foto: Ðorðe Boškoviæ
.
Foto: Ðorðe Boškoviæ
Sa radovima Đorđa Boškovića prvi put smo se upoznali 2013. godine kada nam je prezentovao fotografije najnovijih modela nastale u posebnim uslovima - sa ugašenim svetlima u halama Beogradskog sajma, unapređenom "lightpainting" tehnikom, odnosno tehnikom duge ekspozicije.

Isti autor nedavno je učestvovao i u projektu "srpskog Betmena", a njegove spektakularne fotografije mogli ste takođe da vidite na našem portalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: