Odbili da prodaju auto kupcu koji ih je kritikovao

Ako potencijalni kupac iz nekog razloga nije zadovoljan uslugom proizvođača ili prodavca automobila, uvek ima opciju da ga kazni tako što će otići u neki drugi prodajni salon i odabrati drugi model. A da li je moguća i obrnuta situacija - da proizvođač odbije da proda vozilo kupcu, zato što nije zadovoljan njegovim ponašanjem?

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 03.02.2016.

13:33

Odbili da prodaju auto kupcu koji ih je kritikovao
Tesla Model X

Upravo to se desilo Amerikancu Stjuartu Olsopu, kome je Tesla Motors odbio da proda već naručeni Model X, nakon što je ovaj na svom sajtu kritikovao kompaniju i njenog šefa Ilona Maska.

Olsop, koji često objavljuje kritički orijentisane članke na Medium.com, javno je zamerio Masku što je prezentaciju Modela X u septembru 2015. održao sa dvosatnim zakašnjenjem, i što prisutnima nije obezbedio hranu na tom događaju.

I pored gorkog ukusa zbog, kako tvrdi, loše organizacije promocije prvog Teslinog električnog SUV modela, Olsop nije odustao od kupovine automobila, ali, prema njegovim rečima, sada Tesla Motors odbija da mu proda vozilo.

Iako će ovaj potez kompanije naići na kritike, kalifornijski proizvođač elektromobila to sebi može da priušti jer tražnja za Modelom X daleko prevazilazi njihove trenutne fabričke kapacitete.

Izvor: TheVerge.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: