Zaustavila policajca zbog prekoračenja brzine

Kad primetimo da je policijac napravio saobraćajni prekršaj, preostaje nam jedino da nemoćno gunđamo sebi u bradu kako, eto, za njega važe neka druga pravila. Međutim, jedna žena iz Majamija smatrala je da niko nije iznad zakona, pa ni policija, i odlučila je da nešto preduzme povodom toga.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.02.2016.

11:41

Zaustavila policajca zbog prekoračenja brzine
YouTube Screenshot

Čim je videla da se saobraćajac u patrolnom automobilu kreće znatno većom brzinom od dozvoljene, rešila je da ga prati i pokuša da ga zaustavi, kako bi od njega zatražila objašnjenje zašto je napravio prekršaj.

Verovatno ste se ironično nasmejali kada ste pročitali uvod i, možda, zamislili sebe kako pokušavate nešto slično u Srbiji. Ova odlučna žena, koja se na sajtu YouTube predstavila kao Klaudija Kastiljo, na kraju je ipak uspela da uradi ono što je naumila - nakon što je signalizirala policajcu da zaustavi automobil, ovaj je to i učinio.

Usledio je nesvakidašnji razgovor, koji je zabeležila kamerom.
YouTube Screenshot
"Zaustavila sam vas jer ste vozili brzinom od 90 milja na sat (oko 145 km/h)", zvučalo je kao nešto što bi izgovorio policajac kada zaustavi vozača zbog prekršaja, ali ovde su uloge bile zamenjene. Klaudija je od policajca ljubazno zatražila objašnjenje zašto je vozio tako brzo ako nije u pitanju hitan slučaj.

Novo iznenađenje usledilo je kada joj je saobraćajac, takođe ljubaznim glasom, odgovorio da ne veruje da je vozio tako brzo, ali da joj se izvinjava ako je to bio slučaj.

Pogledajte čitav razgovor između žene i policajca: Klaudija Kastiljo nije uspela da zabeleži trenutak kada je policajac načinio prekršaj, ali je objavila dva snimka na kojima se vidi kako vozi iza patrolnog automobila u pokušaju da ga zaustavi: . Ona se na ovaj korak odlučila pošto je videla da policajac vozi prebrzo iako nije uključio "rotaciju", tako da za jurnjavom nije bilo potrebe što je na kraju razgovora i sam policajac priznao.

Direktor policije Majamija, Huan Perez, izjavio je da će ispitati čitav slučaj čim identifikuje osobu koja je vozila i policajca koji se pojavljuje na snimku, i da će preduzeti odgovarajuće mere.

Situacija u kojoj običan građanin zaustavlja policajca zbog prekršaja dešavala se i ranije na američkim putevima. Tako je jedan vozač iz Detroita 2012. opomenuo policajca zbog nevezivanja pojasa dok je "civil" iz američke savezne države Vašington 2014. čak legitimisao jednog pripadnika policije zbog sumnje da je prekršio zakon.

Pošto smo svedoci sličnih situacija i na našim putevima, nameće se pitanje da li biste opomenuli policajca u Srbiji kada načini prekršaj?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: