Da li biste vozili automobil sa gumama u boji?

Iako su se automobili kroz istoriju neprestano menjali, do današnjeg dana gume su ostale crne. Novi Opelov GT koncept sa crvenim prednjim pneumaticima otvorio je pitanje da li nas u budućnosti možda očekuju automobili sa gumama u boji.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 28.01.2016.

12:32

Da li biste vozili automobil sa gumama u boji?
Opel GT koncept

Opel je u sredu predstavio koncept malog sportskog dvoseda a jedan od detalja po kojima se ovo vozilo izdvaja od ostalih automobila su prednje crvene gume. Njihova boja se slaže sa crvenim linijima koje su povučene duž bočnih delova koncepta.

Kao što se može videti na ovom snimku starom nekoliko godina, tehnologija bojenja automobilskih guma postoji već neko vreme: Pneumatike u bojama još uvek ne viđamo na ulicama, ali rešenje koje je primenio Opel možda će pokrenuti novi trend u dizajnu automobila. Obojene gume mogle bi da se kombinuju sa stilskim detaljima na karoseriji čime bi se kupcima ponudio novi vid personalizacije njihovog četvorotočkaša.

Inače, gume su tradicionalno crne zbog čađi koje se dodaje u procesu proizvodnje kako bi se povećala njihova izdržljivost i vek trajanja.

Da li biste voleli da na svom automobilu vidite obojene gume ili ćete se ipak držati tradicionalnih crnih pneumatika?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: