Bogati kolekcionari u borbi za novi Bondov Aston Martin

Iako je Aston Martin DB10 kreiran isključivo za najnoviji film o čuvenom britanskom tajnom agentu, jedan primerak ovog modela ipak će završiti u garaži nekog od bogatih zaljubljenika u sportske automobile.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 24.01.2016.

09:56

Bogati kolekcionari u borbi za novi Bondov Aston Martin

Jedan od deset primeraka Aston Martina DB10, koji su izrađeni za potrebe snimanja filma Spectre, biće ponuđen 18. februara na prodajnoj aukciji u Londonu. Vozilo za koje će se nadmetati potencijalni kupci sa najmanje milion funti u džepu (procenjuje se da će konačna cena premašiti tu sumu), jedno je od dva koja su korišćena u promotivne svrhe prilikom premijere filma i nije modifikovano zbog snimanja.
Baziran na Aston Martinu V8 Vantage, DB10 ima karoseriju od ugljeničnih vlakana i jedinstveni, ručno napravljeni enterijer. Za pogon je upotrebljen 4.7 litarski V8 povezan sa šetobrzinskim manuelnim menjačem, koji omogućava da Bondov automobil dostigne 305 km/h.
Posebna draž ove aukcije je to što je u pitanju jedini DB10 koji će biti ponuđen na prodaju, a kolekcionare će obradovati i podatak da automobil nosi potpis aktuelnog agenta 007 - glumca Danijela Krejga.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: