Kako izgleda idealno policijsko vozilo za autoban

Nemačka organizacija Tune it! Safe!, koja promoviše bezbedno unapređivanje i prepravku serijskih modela automobila, prikazala je policijski predmet želje - patrolni Chevrolet Corvette.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 01.12.2015.

11:11

Default images

Verzija namenjena organima reda, nastala je u saradnji sa nemačkim Ministarstvom saobraćaja, Asocijacijom nemačkih tjunerskih kuća i kompanijom TIKT Performance.
Osim elemenata tipičnih za svako policijsko vozilo, poput sredstava komunikacije, specijalne svetlosno-zvučne signalizacije i detalja spoljašnjosti u plavoj boji, automobil ima i aerodinamičke dodatke izrađene od ugljeničnih vlakana, 19 i 20 inčne RR-1 alu felne i Hankook Ventus S1 Evo pneumatike.
Zasnovan na standardnoj verziji modela Corvette C7 Stingray, ovaj policijski automobil opremljen je 6.2 litarskim V8 motorom koji raspolaže sa 466 ks (343 kW) i 630 Nm.

Uz pomoć sedmostepenog manuelnog menjača vozilo ubrzava od 0 do 100 km/h za 4,2 s, pre nego što dostigne maksimalnih 290 km/h.
Organizacija Tune it! Safe! je osnovan 2005. sa ciljem da promoviše bezbedno i odgovorno prepravljanje automobila, kako bi se unapređena vozila uklopila u postojeće zakonske norme u Nemačkoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: