Policija Dubaija ima novu igračku - stigao Porsche 918

Najnoviji automobil u policijskom voznom parku Dubaija izazvaće ljubomoru kod mnogih bogatih kolekcionara koji nisu uspeli da nabave jedan od samo 918 proizvedenih primeraka ovog supersportskog modela.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.11.2015.

08:48

Default images

U Ujedinjenim Arapskim Emiratima odavno su shvatili da će naftni izvori jednom presušiti i da će im u budućnosti biti potrebni novi izvori prihoda.

Dubai i Abu Dabi postali su važne svetske turističke destinacije. Kako bi privukao posetioce koji su automobilski fanovi, Abu Dabi je sagradio atrakcije poput trkačke staze Yas Marina ili tematskog parka Ferrari World.
Sa druge strane, vlasti Dubaija dosetile su se da u flotu policijskih vozila uvrste skupocene supersportske automobile koji su jedan od turističkih mamaca ovog grada.

Kolekcija je u poslednjih nekoliko godina proširena modelima kao što su Aston Martin One-77, Bugatti Veyron, Lamborghini Aventador, Ferrari FF, Mercedes SLS AMG, McLaren 12C, Bentley Continental GT i mnogi drugi.
Najnovji biser u garaži policije Dubaija je Porsche 918 Spyder, koji košta oko milion dolara.

Najsnažniji i najskuplji Porscheov automobil ima hibridni, benzinsko-električni pogonski sistem ukupne snage blizu 900 "konja".

Iako će u Dubaiju prvenstveno služiti kao turistička atrakcija, 918 Spyder mogao bi da parira i najbržim beguncima od zakona s obzirom da mu je za ubrzanje od 0 do 100 km/h potrebno 2,8 s, dok 200 km/h stiže u roku od 7,7 s.

Pogledajte kako izgleda kada policija Dubaija krene u noćnu akciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: