Teška nesreća na Malti: Porsche 918 pokosio gledaoce

Na događajima koji se organizuju na trkačkim stazama stvari se začas otrgnu kontroli. Ako publika nije adekvatno zaštićena, takve manifestacije su prava tempirana bomba koja samo čeka grešku nekog od vozača da se aktivira.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 06.10.2015.

10:54

Default images
YouTube Screenshot

Teška nesreća dogodila se na manifestaciji Paqpaqli Motor Show koja je održana proteklog vikenda na Malti.

Lokalni mediji izveštavaju da je vozač Porschea 918 Spyder izgubio kontrolu nad automobilom pošto je jedan od zadnjih točkova prešao preko trave. Vozilo se nakon toga okrenulo na stazi i velikom brzinom otklizalo pravo u publiku.

Očevici su izjavili da je automobil pokosio veliki broj gledalaca i da je među posetiocima zavladala panika. Epilog je 26 povređenih, od čega je 5 u kritičnom stanju. Vozač je takođe pretrpeo povrede, ali one nisu ozbiljnije prirode.

Trenutak kada je automobil izleteo sa staze možete pogledati na video snimku, ali vas upozoravamo da su neki njegovi delovi uznemirujući: Čak i onda kada su gledaoci na trkačkoj stazi naizgled bezbedni, usled nepredviđenih okolnosti dešavaju se tragedije, o čemu svedoči udes Nissana GT-R Nismo na Nirburgringu u martu 2015, zbog čega su vlasnici staze bili prinuđeni da poboljšaju bezbednost na ovoj čuvenoj pisti i uvedu brzinska ograničenja.

U slučaju koji se dogodio na Malti, na osnovu video snimka može se zaključiti da publika nije bila adekvatno zaštićena.

Ako ste ljubitelj automobilskih trka i sličnih manifestacija, pobrinite se da događaj posmatrate sa bezbednog mesta i udaljenosti, ako se već organizator nije postarao za vašu sigurnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: