Da li je ovo najsrećniji vlasnik Korvete na svetu?

Najpre su mu javili da je pronađena njegova Korveta (Chevrolet Corvette) koja je ukradena davne 1981. godine, a onda je Chevrolet odlučio da mu besplatno restaurira automobil.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 25.08.2015.

12:31

Default images

Kada su mu pre godinu dana iz osiguravajuće kompanije saopštili da je pronađena njegova ukradena Korveta C3 iz 1979, sedamdesetjednogodišnji George Talley bio je ubeđen da se neko sa njim šali.

Poverovao je tek kada su mu istu vest potvrdili iz policije.
Talley, koji je pre penzionisanja bio radnik General Motorsa, veliki je zaljubljenik u Korvete i dugo mu je trebalo da preboli gubitak automobila koji je nestao tri decenije ranije.

Zato je njegova radost bila još veća kada je shvatio da je Korveta konačno pronađena.
Međutim, loše materijalno stanje nije mu tada dozvolilo da transportuje automobil iz Misisipija, gde je pronađen, do njegovog doma u Detroitu.

Za čitav slučaj čuli su čelnici General Motorsa, koji su se ponudili da pomognu svom bivšem radniku i da automobil besplatno prevezu do njegove kuće.
Godinu dana kasnije, u radionici GM Heritage centra završena je restauracija vozila, koje je poprimilio izgled kakav je imalo 1979. kada je napravljeno.

Srećni vlasnik sada može ponovo da krstari ulicama Detroita u svom omiljenom automobilu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: