Novinar prevrnuo BMW i8 tokom test vožnje

Zahvaljujući masivnim pogonskim baterijama koje se nalaze u podu automobila, BMW-ov sportski hibrid ima nisko težište. Ipak, kao i svaki drugi automobil, i8 podleže zakonima fizike i može se prevrnuti o čemu svedoče fotografije koje nam stižu iz Meksika.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 02.07.2015.

08:28

Default images
Foto: wreckedexotics.com

Nedavno je novinar specijalizovanog automobilskog sajta Jalopnik izbačen sa staze pošto je tokom testiranja izgubio kontrolu nad novim Chevroletom Camaro i "okrznuo" zaštitnu ogradu.

Ne znamo kako su reagovali organizatori test vožnje BMW-a i8 u Meksiku kada su saznali da je jedan od novinara prevrnuo automobil vredan 2,5 miliona pezosa (143.000 evra), ali sigurno nisu bili sreći zbog toga.
Foto: wreckedexotics.com
Izvor sajta wreckedexotics.com, sa kog vam prenosimo fotografije smiljene nakon nesreće, navodi da je reč o jednom od prvih produkcijskih primeraka BMW-a i8.

Nema informacija o tome kako je prošao vozač, ali nadamo se da je iz udesa izašao nepovređen.
Foto: wreckedexotics.com
BMW i8 pogonjen je hibridnim sistemom koji se sastoji od trocilindričnog 1.5 litarskog TwinPower turbo-benzinca snage 231 ks (170 kW) i 320 Nm, i elektromotora sa 131 ks (96 kW).
Foto: BMW
Benzinski motor pokreće zadnje točkove pomoću automatskog šestobrzinskog menjača, dok elektromotor, koji se napaja iz litijum-jonske baterija od 5 kWh, šalje snagu na prednju osovinu.

Kombinovana snaga hibridnog sistema iznosi 362 ks (266 kW,) a maksimalni obrtni moment 570 Nm, što je dovoljno da automobil iz mesta do 100 km/h ubrza za 4,4 sekundi, pre nego što se dostigne maksimalnih, elektronski ograničenih 250 km/h.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: