Novo šinsko vozilo: Smart za železničare

Iako ovaj automobil koji se kreće po železničkoj pruzi izgleda kao prvoaprilska šala, u pitanju je funkcionalno vozilo bazirano na novom Smartu ForFour.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 30.06.2015.

14:34

Default images
Foto: Smart

Tim britanskih inženjera kojima je osnovno zanimanje projektovanje lokomotiva, odlučio je da se poigra sa malim lajfstajl modelom i pretvori ga u auto koji može da se kreće po šinama.
Foto: Smart
Smart ForRail, kako je nazvan ovaj hibrid, umesto standardnih automobilskih guma ima četiri 22 inčna čelična točka, od kojih je svaki težak 80 kg.
Foto: Smart
Automobil dobija pogon od 1.0 litarskog benzinskog motora a iz Smarta je uklonjen upravljački sistem koji je sada potpuno nepotreban.
Foto: Smart
Smart ForRail imao je vatreno krštenje na 16 km dugačkoj deonici pruge Bluebell Railway u Saseksu, u Engleskoj:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: