Proradio Vulkan!

Idealno mesto za zvučni debi jednog vrhunskog britanskog sportskog modela kao što je Aston Martin Vulcan je Goodwood Festival of Speed koji se krajem juna održava u Engleskoj.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.06.2015.

10:56

Default images
Foto: Aston Martin

Namenjen isključivo vožnji po trkačkoj stazi, Aston Martin Vulcan predstavljen je na auto-salonu u Ženevi, početkom marta.

Nekoliko meseci kasnije, publika na Goodwood-u imala je priliku da po prvi put vidi i čuje grmljavinu ovog modela koji će se proizvoditi u ograničenoj seriji.

Kako bi onima koji nisu u prilici da automobil vide uživo pokušao da dočara kako zvuči Vulcan kada se probudi, Aston Martin je objavio snimak startovanja motora i pokretanja ovog jedinstvenog modela:



Pogledajte kako je izgledao krug na stazi Goodwood u ovom automobilu:



Aston Martin Vulcan pogonjen je 7.0 litarskim atmosferskim V12 motorom koji proizvodi preko 800 ks.

Motor je povezan sa šestostepenim sekvencijalnim menjačem uz čiju pomoć automobil iz mesta do stotke ubrzava za manje od 3 sekunde, pre nego što dostigne maksimalnih 320 km/h.

Planirana je proizvodnja 24 primerka koji će se prodavati po ceni od 2 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: