Da li biste nosili ovakvu kacigu?

Iako je veoma bitan deo bezbednosne opreme, mnogi motociklisti izbegavaju da je koriste. Umetnik iz Dubaija, Jyo John Mulloor, došao je na bizarnu ideju kako da kacigu učini zabavnom za nošenje.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 26.06.2015.

08:06

Default images
Foto: Jyo John Mulloor

Kada su se pojavile, bilo je bitno da vozaču motocikla sačuvaju živu glavu.

Vremenom, izgledom kacige počeli su da se bave dizajneri i umetnici, koji su od nje napravili modni detalj.
Foto: Jyo John Mulloor
Jyo John Mulloor je otišao korak dalje.

Osmislio je kacigu koja izgleda kao ljudska glava.
Foto: Jyo John Mulloor
I sam pasionirani motociklista i svestan da mu kaciga može sačuvati život, umetnik priznaje da nikad nije voleo ovaj deo opreme.

Razmišljajući o tome kako da kacigu učini privlačnijom pre svega mladim ljudima, došao je na ideju da je personalizuju tako što će na njenoj površini odštampati fotografiju glave vozača.
Foto: Jyo John Mulloor
Pojekat "Human Helmet" za sada postoji samo u digitalnoj formi, ali Mulloor tvrdi da je naišao na pozitivne reakcije širom sveta i da su pojedini proizvođači pokazali intersovanje za ovakav dizajn.

On se nada da će se njegova zamisao realizovati, zato nemojte da se iznenadite ako ovakvu kacigu jednog dana vidite na glavi nekog motocikliste. Ako uopšte budete uspeli da je uočite.

Izvor: Jyo John Mulloor

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: