Povratak u budućnost - Lexus pravi lebdeći skejt

Leteći skejtbord! Svako ko je kao klinac pogledao film "Povratak u budućnost 2" maštao je da ga ima. Može li kompanija koja je poznata po proizvodnji luksuznih automobila da ispuni dečačke snove?

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 25.06.2015.

12:41

Default images
YouTube Screenshot

Japanski proizvođač premijum automobila, Lexus, najavio je da će uskoro predstaviti funkcionalni lebdeći skejt!

Kompanija je saopštila da će u narednim sedmicama testirati prototip u Barseloni, u okviru kampanje "Amazing in Motion".

Ipak, možda je prerano da se radujemo, s obzirom da će po svemu sudeći ovaj uređaj imati ograničeno polje na kome može da se kreće a svakako neće biti pristupačan.
Foto: Lexus
Naime, Lexus objašnjava da njihov skejt koji lebdi iznad tla koristi tehnologiju superprovodnika hlađenog tečnim azotom a radi na principu permanentnog magneta.

To znači da će moći da se koristi isključivo iznad metalne površine (mada na videu izgleda kao da lebdi iznad betonske podloge, ispod površine krije se metal):



I ranije je bilo pokušaja da se konstruiše skejt nalik onom iz "Povratka u budućnost", ali bez mnogo uspeha.

Ipak, to nas ne sprečava da svaki put iznova uživamo u klasičnoj filmskoj vožnji letećeg skejtborda sa mladim Majkl Džej Foksom (Michael J. Fox) u glavnoj ulozi:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: