Ferrari 458 Spec. vs Tesla S P85D: Na koga se kladite?

Otkako se pojavila najsnažnija verzija Modela S sa dva elektromotora i 700 ks, Teslina luksuzna limuzina izašla je na crtu brojnim superautomobilima. Neke je pobedila, dok je od drugih pretrpela poraz. Došlo je vreme da se pokaže u duelu sa Ferrarijem 458 Speciale.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.06.2015.

10:24

Default images

Tesla Model S P85D dokazao je da ljubitelji super-sportskih automobila nemaju razloga da brinu za budućnost u kojoj će svet ostati bez nafte. Najbrža električna vozila po performansama već sada mogu da se mere sa pojedinim modelima Ferrarija ili Lamborghinija.

Iako je na kraju izgubio trku na pravcu od Aventadora, koji ima isti broj "konja", Tesla S P85D pokazao je zube. Ovog puta, isti automobil odmerio je snagu sa tjuniranim Ferrarijem 458 Speciale koji raspolaže sa 630 ks.

Teslin model je snažniji od suparnika za 70 ks, ali ima i veću masu zbog pogonskih baterija.

Šta mislite, može li Model S P85D da se suprotstavi Ferrariju na pravcu dugačkom četvrt milje (402 m) i na koga biste se kladili u ovoj trci?

Ime pobednika saznaćete ako pogledate video:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: