Kako nadmašiti policiju komšijskog Dubaija?

Policija Dubaija već godinama se razmeće super-sportskim modelima na kojima im zavide kolege iz susednog Abu Dabija. Međutim, u komšijsku garažu sada je stigao automobil koji je nadmašio čak i najskuplje modele iz Dubaija.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.06.2015.

15:17

Default images
Screenshot YouTube

U voznom parku policije Dubaija nalaze se čuveni super-sportski modeli, kao što su Bugatti Veyron, Lamborghini Aventador, Aston Martin One-77, Ferrari FF, McLaren MP4-12C, da nabrojimo samo neke.

Kada su u Abu Dabiju shvatili koliku medijsku pažnju privlače ova patrolna vozila, koja se pre svega koriste u svrhu turističke promocije Dubaija, odlučili su da i sami nabave skupocene automobile za svoju policiju.

Najpre je u martu u vozni park stigao Rolls-Royce Phantom, a sada je policija Abu Dabija bogatija za jedan od najskupljih i najekskluzivnijih modela na tržištu - Lykan Hypersport koji košta 3,4 miliona dolara (oko 3 miliona evra).



Sa samo sedam do sada napravljenih primeraka, Lykan Hypersport je prilično redak automobil. Proizvodi ga malo poznata kompanija W Motors, čije je sedište upravo u komšijskom Dubaiju iako se vozila izrađuju u Torinu, u Italiji.

Lykan Hypersport dobija pogon od 3.7 litarskog centralno postavljenog šestocilindričnog motora sa dva turbo punjača. U stanju je da razvije 750 ks i maksimalni obrtni moment od 1.000 Nm, a prema tvrdnjama proizvođača, automobil iz mesta do 100 km/h stiže za 2,8 s, dok njegova maksimalna brzina iznosi 395 km/h.

Ipak, ne treba očekivati da će automobil jurcati ulicama Abu Dabija, već će pre svega služiti kao još jedna turistička atrakcija tog grada u kome se nalazi F1 trkačka staza Yas Marina i tematski park Ferrari World.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: