Mazda MX-5 prošla test sa libelom

Za sportski automobil veoma je važno da bude lagan ali i da se približi idealnom, 50-procentnom rasporedu mase po osovinama. Mazdini inženjeri pohvalili su se da su na modelu MX-5 uspeli da ispune oba zadatka i to su dokazali jednim neobičnim testom.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 29.05.2015.

12:34

Default images

Četvrta generacija Mazde MX-5 počela je da se proizvodi ovog proleća u fabrici u Hirošimi.

Automobil koji je premijerno zasijao pod reflektorima pariskog sajma u oktobru 2014. svojim dizajnom i tehnologijama ponovo postavlja standarde u segmentu malih sportskih dvoseda.

Zahvaljujući novim konstruktivnim rešenjima i upotrebom lakših materijala, masa nove Mazde MX-5 manja je za 100 kg u poređenju sa prethodnom, trećom generacijom.

Japanski proizvođač posebno ističe da je težina vozila podjednako raspoređena na prednju i zadnju osovinu a to je i dokazao - uz pomoć vage i libele:



Podsećamo, Mazdin roudster prvo stiže na japansko tržište, početkom juna, u verziji sa 1.5 litarskim SKYACTIV-G benzincem koji proizvodi 131 ks (96 kW) i razvija maksimalni obrtni moment od 150 Nm.

Prodaja u drugim delovima sveta počeće tokom leta, prema unapred utvrđenom planu ovog proizvođača.

Pročitajte više o novoj Mazdi MX-5

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: