Robert de Niro kao Enco Ferari

Naslovnu ulogu u igranom filmu o životu osnivača kompanije Ferrari tumačiće Robert de Niro. Film bi u bioskope trebalo da stigne 2016. godine, a kao mogući režiser, spominje se Klint Istvud.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 10.04.2015.

12:35

Default images
Robert de Niro (Foto:Beta/AP)

Američki glumac izjavio je u intervjuu za italijanski list "Mesađero" da će u svom sledećem filmu tumačiti lik legendarnog Enca Ferarija.

Naslovljena jednostavno - "Ferari", filmska priča prati život osnivača čuvene automobilske marke od četrdesetih do osamdesetih godina 20. veka.

"Velika je čast i zadovoljstvo što ću glumiti jednu izuzetnu ličnost, koja je kroz različite istorijske periode i društvene okolnosti, u vreme fašizma, tokom rata, ali i u miru, toliko uticala na automobilsku industriju", rekao je De Niro.

Priča prati poslovne uspone i padove, ali i životne tragedija Enca Ferarija, kao što je smrt njegovog sina, Dina, koji je umro 1956. kada je imao samo 24 godine.
Enco Ferari (Foto: YouTube screenshot)
Film će biti realizovan u Italiju, u produkciji Triworld Cinema, u saradnji sa de Nirovom produkcijskom kućom Tribeca Enterprises. Spekuliše se da bi kao režiser mogao da bude potpisan Klint Istvud, koji je navodno veoma zainteresovan za ovaj projekat.

Jedna od najznačajnijih ličnosti iz sveta automobilske industrije i auto-moto sporta 20. veka, Enco Ferari, rođen je u Modeni 1898. godine. Kompaniju, koja i danas nosi njegovo ime, osnovao je 1947. godine.

Umro je 1988, u devedesetoj godini, u gradiću Maranelo, koji je u svetu najpoznatiji upravo kao dom "Ferarija".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: