Zakucao se u prodavnicu tuđim Ferrarijem od 400.000 €

Najnoviji incident koji se dogodio u Italiji potvrdio je tezu da nije baš pametno prepustiti snažne automobile radnicima iz hotela ili garaže.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 03.04.2015.

11:00

Default images
Foto: YouTube screenshot

Vlasnik Ferrarija 599 GTO iz Holandije uzalud je čekao ispred jednog rimskog hotela da mu iz garaže dovezu njegov automobil.

Umesto ispred ulaznih vrata u hotel Exedra, radnik iz garaže "uparkirao" je skupoceno vozilo u obližnju prodavnicu, pri čemu je prednji deo Ferrarija potpuno uništen:



Roberto Cinti (38), koji je sedeo za upravljačem slupanog automobila izjavio je policiji posle udesa da je greškom umesto kočnice pritisnuo papučicu za gas. On tvrdi da ga je zbunio poluatomatski menjač na vozilu.
Ferrari je zbog njegove greške silovito ubrzao i zakucao se u jednu prodavnicu, a vozač je završio u bolnici - zbog pretrpljenog šoka.

Čini se, ipak, da je do udesa došlo zato što Cinti, uostalom kao i većina običnih smrtnika, nije imao iskustva u vožnji tako snažnog i brzog automobila kao što je Ferrari 599 GTO.
Predstavljen 2010. kao tek treći Ferrarijev model u istoriji koji je poneo prestižnu oznaku GTO (Gran Turismo Omologato), i prvi takve vrste koji ima dozvolu da se kreće po javnim putevima, ovaj automobil ima motor od 670 ks. Proizvedeno je svega 599 primeraka.

Ferrari 599 GTO do stotke stiže za 3,3 s, dok maksimalna brzina premašuje 335 km/h.

Džeremi Klarkson, bivši voditelj emsije Top Gear okarakterisao je 599 GTO posle testitanja kao "kučkinog sina" i kritikovao ga zbog podupravljanja u vožnji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: