Kineska "buba" ima 4 vrata i radi na struju

Iako je 1. april dan kada se među vestima provuče i neka šaljiva, Kinezi su bili sasvim ozbiljni kada su iskopirali novu Volkswagenovu "bubu", ugradili joj još jedan par vrata, opremili je elektromotorm i stavili joj značku koja podseća na amblem Nissana.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 01.04.2015.

09:46

Default images
Foto: carnewschina.com

Nedavno smo videli kako je jedan kineski proizvođač električnih automobila "prilagodio" BMW i3 domaćem tržištu, a sada vam prenosimo fotografije još jedne interesantne kineske kopije.

Kompanija VIDOEV, koja se bavi izradom vozila na električni pogon, napravila je repliku modela VW Beetle, ali je odlučila da unese određene modifikacije u odnosu na original - međuosovinsko rastojanje je produženo kako bi se napravilo mesta za zadnji par vrata.
Foto: carnewschina.com
Iako je reč o prototipu elektromobila (serijska proizvodnja počeće 2016. godine), dizajneri su iz nekog razloga ostavili imitaciju izduvne cevi.

Automobil je pogonjen električnim motorom za koji proizvođač tvrdi da razvija "najmanje 27 ks (20 kW)", a podaci o radijusu za sada nisu poznati.

Kompanija procenjuje da će produkcijska verzija električne "bube" imati početnu cenu od oko 100.000 juana (15.000 evra).

Izvor: carnewschina.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: