Čemu još može da posluži automobilski motor?

I pored savremene dijagnostike, nije uvek lako utvrditi uzrok kvara na automobilu. Ponekad se odgovor nalazi na sasvim neočekivanom mestu.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 13.03.2015.

12:10

Default images

Foto: Flickr/Peter Trimming

Britanka koja je dovezla svoju Hondu Civic u obližnji servis požalila se majstoru da automobil "ne vuče kako treba" i da "neće da ide preko 60 na sat".

Pokušavajući da utvrdi u čemu je problem, mehaničar Dejvid Evans na kraju je otkrio je da je filter za vazduh u motoru prepun zrnevlja za ptice koje je tamo najverovatnije sakrila veverica.

Evans je u početku bio zbunjen. Sproveo je čitav niz testova i provera, pre nego što je odlučio da zaviri ispod poklopca filtera za vazduh - a tamo je imao šta da vidi.

"Na moje iznenađenje, filter je bio zatrpan hranom za ptice. Radim ovaj posao 18 godina i nikad nisam video ništa slično", rekao je on.

Evans je zatim uz pomoć kolege čitav sat usisivačem izvlačio zrnevlje, kako bi osposobio filter.

Ispostavilo se da vlasnica automobila u blizini svoje garaže ima hranilicu za ptice koju redovno puni zrnevljem ali je interesovanje za tom vrstom hrane osim ptica izgleda pokazala još jedan životinja.

"Nismo sigurni da li je u pitanju veverica ili miš, a životinja je bila veoma vredna i s obzirom da se tamo nalazila zaista velika količina zrnevlja", rekli su u auto-servisu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: