Umalo da završe u moru jer su slepo pratili navigaciju

Američki turisti koji su pokušali da se odvezu na jedno velško ostrvo uz pomoć uputstva sa navigacije, na kraju su se zaglavili automobilom na peščanoj plaži odakle su ih izbavili meštani uz pomoć drugog vozila.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 25.02.2015.

13:16

Default images

U današnje vreme kada se toliko oslanjamo na savremene tehnologije, često više verujemo navigacionom uređaju nego sopstvenim očima.

Dvojica Teksašana, koji su se nalazili u poseti Velikoj Britaniji, uživali su u predelima zapadnog Velsa kada su poželeli da posete lokaciju Caldey, ali nisu bili svesni da je u pitanju obližnje ostrvo koje se nalazi manje od jednog kilometra od obale.

Uneli su u navigaciju podatke o željenoj destinaciji i sledili njena uputstva, da bi se u jednom trenutku obreli na pustoj pečanoj plaži.
Plaža u velškom gradiæu Tenby na kojoj se turistima zaglavio automobil (YouTube screenshot)
Da nevolja bude veća, kada su hteli da se vrate, zaglavili su se u pesku.

U pomoć su im priskočili meštani koji su neuspešno pokušavali da oslobode točkove iznajmljene Vauxhall Zafire Tourer iz peska. Na kraju, automobil sa turistima napustio je plažu tek uz pomoć drugog vozila koje ga je odšlepovalo sa obale, pre nego što je naišla plima.

Osim što ih nije dovela do mesta sa kojeg bi trebalo da nastave dalje brodom, navigacija ih nije "obavestila" da trajekt uopšte ne saobraća u zimskom periodu, tako da je na ostrvo bilo moguće stići samo brodićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: