Kako Porsche ugađa svojim "starim" mušterijama

Za vlasnike starih, klasičnih Porschea 911 koji su spremni da izdvoje 1.184 evra, nemački proizvođač napravio je savremeni navigacioni uređaj koji se sasvim lepo uklapa u postojeću instrument tablu.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 24.02.2015.

12:41

Default images

Posedujete neki od klasičnih modela automobila, ali ne želite da kvarite originalni izgled kokpita postavljanjem univerzalne navigacije? Porsche je rešio i ovaj problem.

Srećnici koji u svom vlasništvu imaju 911-ice starije generacije od sad mogu naknadno da ugrade fabrički navigacioni uređaj, iako on nije ni postojao u vreme kada su ovi automobili proizvedeni:



Navigacija je konstruisana tako da odgovara dimenzijama radio-uređaja koji se nekada koristio. Na žalost, ovo ograničenje uticalo je na dimenzije ekrana navigacionog sistema, pa dijagonala displeja iznosi svega 3,5 inča.
Zbog malih dimenzija ali i niske pozicije navigacije, vozač će ipak morati da se uglavnom oslanja na audio instrukcije.

Uređaj se može ugraditi u gotovo sve modele Porschea 911 - od prve generacije iz šezdesetih godina prošlog veka, pa od automobila koji proizvedeni sredinom devedesetih (serija 993).
Osim navigacije, vozaču je na raspolaganju i radio, a mape su uskladištene u SD memorijskoj kartici.

Za one koji žele da reprodukuju muziku sa savremenih elektronskih uređaja, poput pametnih telefona, Porsche je obezbedio Bluetooth, USB i konekciju za iPad, a sistem je opremljen mikrofonom, pa se može koristiti i kao "hands-free" podrška za razgovore mobilnim.

Pogledajte kako je izgledao prvi navigacioni uređaj u automobilu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: