600 konja bez kontrole

Super-sportski automobili pružaju vozaču toliko samopouzdanje da ono često nadvlada njegovo vozačko umeće. Posledice gubitka kontrole nad takvim vozilom mogu biti tragične a čak i ako sve prođe bez povređenih i stradalih, materijalna šteta je velika.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 25.12.2014.

10:11

Default images

Učenje na sopstvenim greškama u vožnji može biti preskupo. Naročito ako vozite automobil čija se vrednost meri stotinama hiljada evra.

Nagla promena pravca uz istovremeni snažan pritisak na papučicu gasa, urokovala je da ovaj Lamborghini Murcielago postane nekontrolisani projektil i završi u jarku pored puta:



Incident se dogodio u Kanadi u blizini Vankuvera. Iako na snimku ne vidimo šta se dogodilo sa vozilom pošto je sletelo sa puta, lokalni mediji izvestili su da je Lamborghini pretrpeo velika oštećenja.

U policiji su rekli da su vozač i suvozač imali sreće jer su prošli bez težih povreda a, srećom, auto je "promašio" druga vozila na putu. Sa policijom međutim nisu imali toliko sreće s obzirom da je vozač zbog nebezbedne i prebrze vožnje kažnjen sa preko 700 dolara.

Lamborghini Murcielago jedan je od najprodavanji modela italijanskog proizvođača. Automobil je u početku imao V12 motor sa 580 ks, da bi se kasnije pojavile i verzije sa preko 650 konja.

Proizvodio se gotovo čitavu jednu deceniju, a ukupno je napravljeno 4.099 primeraka, pre nego što je ustupio mesto aktuelnom modelu Aventador.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: