Demolirao sopstveni auto jer nije hteo da "upali"

Tridesetpetogodišnji Italijan iskalio je bes na svom novom FIAT-u 500 jer ga je izneverio nekoliko dana pošto ga je kupio.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 12.11.2014.

12:15

Default images

Posle onog što je uradio sa svojim automobilom, Spartaco Capon završio je kod terapeuta za kontrolu besa.

Ovaj ljutiti knjigovođa iz severne Italije demolirao je sekirom FIAT 500 zato što nije uspeo da startuje motor i odveze se na vreme na posao.

Capon je bio dodatno iznerviran s obzirom da je automobil kupio te iste nedelje jer više nije želeo da ide na posao nepouzdanim javnim prevozom. Zbog problema u prevozu kasnio je na posao i dobio upozorenje od svog šefa.

Kada je shvatio da će ponovo zakasniti, uprkos tome što je nabavio nov auto, besni Italijan dograbio je sekiru i "osvetio se" FIAT-u.

Policajci, koji su stigli nakon što su susedi prijavili slučaj misleći da je reč o vandalizmu, tražili su od vlasnika dokaz da je u pitanju njegovo vozilo, jer nisu verovali da je neko u stanju da tako uništi sopstveni automobil.

"U ovakvim slučajevima, najčešće je reč o vandalskom delu prema tuđoj svojini", objašnjava portparol policije, Anastasio Gallo.

"Mislimo da je njegovo ponašanje uzrokovano stresom na poslu, pa smo ga odvezli u lokalnu bolnicu, gde su mu doktori pomogli da se smiri i zadržali ga kako bi ispitali njegovo zdravstveno stanje."

I ranije smo pisali o sličnim incidentima, poput onog kada je ogorčeni vlasnik BMW-a M6 demonstrativno demolirao svoj automobil ispred sajamske hale u Frankfurtu.

Slučaj Kineza koji je, nezadovoljan uslugom ovlašćenog servisa, angažovao nekoliko ljudi da čekićima "preurede" njegov Maserati, obišao je svet, baš kao i incident sa demoliranjem sopstvenog Lamborghinija koji se takođe dogodio u Kini.

Za razliku od Italijana i modela FIAT 500, svi ostali uništeni automobili bili su izuzetno skupi, a njihovi vlasnici dovoljno imućni da mogu sebi da priušte isti takav nov auto.

Izvor: Mirror

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: