Lincoln u Kini - kao u hotelu sa 5 zvezdica

Kineskim kupcima odnedavno su dostupni modeli američke marke Lincoln, koja je na tom tržištu otvorila luksuzne prodajne salone čiji enterijeri više podsećaju na foaje nekog prestižnog hotela, nego na mesto gde se prodaju automobili.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.11.2014.

11:59

Default images

Osim što je pojedinačno najveće tržište automobila na svetu, Kina je zemlja u kojoj prodaja vozila i dalje beleži dvocifreni rast iz godine u godinu.

Zbog toga proizvođači automobila pokušavaju da na svaki način pridobiju tamošnje kupce.
Neki od njih, poput premijum brendova Mercedesa, Audija, BMW-a, Volvoa, nude Kinezima produžene verzije svojih limuzina, jer tamošnji kupci to žele.

Drugi, koji se tek probijaju, poput američkog Lincolna, imaju težak zadatak da se izbore za naklonost klijenata.
Strategija koju je izabrao Lincoln igra na kartu da potencijalnog kupca na svaki način uveri da izborom ovog auto-brenda dobija vrhunski proizvod.

Novootvoreni prodajni saloni u Pekingu, Šangaju i Hangžuu pružaju posetiocu luksuzni ugođaj nalik onome u hotelu sa pet zvezdica. Kupci između ostalog mogu da se opuste i uživaju u sobi gde im se služi čaj na tradicionalni način.
U Lincolnu kažu da su pre otvaranja ovih salona proveli tri godine u istraživanju navika i potreba savremenog kineskog kupca premijum automobila.

Shvatili su da takvom klijentu u Kini više nije dovoljno da luksuzini automobil pokazuje u javnosti njegov status, već da kroz posedovanje premijum vozila iskazuju i svoju individualnost.
Pošto se prvi kontakt sa novim brendom ostvaruje preko prodajnih salona, oni su morali da budu jedinstveni.

Lincoln planira da do kraja godine otvori ukupno 8 prodajnih mesta u Kini, a do kraja 2016. čak 60 salona u 50 velikih gradova širom zemlje. Trenutno se kineskim kupcima nude novi krosover MKC i limuzina MKZ, a u plani su i Lincoln MKX i Navigator.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: