Bolje je osloniti se na pojas, nego na sreću

Za razliku od simuliranih sudara na testovima bezbednosti, koji se odvijaju po unapred određenom scenariju, udesi u stvarnom životu nastaju pod uticajem faktora koji se ne mogu uvek predvideti. Pravac i brzina kretanja vozila koja učestvuju u nesreći dovode do neuobičajenih sudara sa neverovatnim ishodom.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 21.10.2014.

12:39

Default images

Snimci saobraćajnih nesreća zbog svoje autentičnosti najubedljivije svedoče o posledicama koje izaziva nepažnja za volanom i nepoštovanje saobraćajnih propisa.

Vozač SUV automobila koji je hteo da se uključi u levo na put sa prvenstvom prolaza, uprkos saobraćajnom znaku koji mu to ne dozvoljava, izazvao je tešku saobraćajnu nesreću u kojoj umalo i sam nije nastradao:



Do nesreće je došlo posle uzastopnih grešaka (nepoštovanja propisa, neopreznosti vozača prilikom skretanja). S obzirom da nije bio vezan i da su se vrata otvorila prilikom sudara, vozač je od siline udarca izbačen na put.

Ovaj primer najbolje pokazuje šta može da se dogodi prilikom sudara kada se ne koristi sigurnosni pojas - posle kontakta sa drugim vozilom telo nastavlja da se nekontrolisano kreće po inerciji.

Na kraju, vozača je preživeo samo zahvaljujući srećnim okolnostima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: