"Za dlaku" izbegnuta tragedija na reliju u Italiji

Grupa posmatrača jedva je izvukla žive glave nakon izletanja vozila Renault Clio Super 1600 na takmičenju "Jolly Rally" u severnoj Italiji.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 07.10.2014.

08:45

Default images

Zbog atraktivne vožnje koja je često na ivici incidenta, reli takmičenja privlače veliki broj gledalaca. Najbolje pozicije za posmatranje obično su na krivinama gde do izražaja dolazi veština vozača i pripremljenost automobila.

Međutim, ako nešto pođe naopako, takva mesta su potencijalno veoma opasna po gledaoce, što smo mogli da vidimo u brojnim snimcima nesreća sa relija.

Incident koji se dogodio u nedelju tokom takmičenja "Jolly Rally" još jedan je u nizu koji može da posluži kao opomena posmatračima, ali i organizatorima reli trka.

U ovom slučaju sve se završilo bez žrtava samo zahvaljujući neverovatnoj sreći:



Gledaoci su možda mislili da su bezbedni na maloj uzvišici iznad puta, ali pri velikim brzinama na auto-trkama automobili pri udaru u prepreku mogu da budu "lansirani" poput projektila i nekoliko metara u vis.

Uprkos teškom udesu, vozač Piero Scavone i suvozač Diego D'Herin prošli su bez ozbiljnijih povreda i zbrinuti su u lokalnoj bolnici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: