Sav apsurd besa za volanom

Postoje osobe koje propuštanje drugog automobila ispred sebe doživljavaju kao znak slabosti. Kada se dvojici takvih vozača ukrste putevi u saobraćaju, izreka "pametniji popušta" gubi svaki smisao.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 30.09.2014.

09:08

Default images

U današnje vreme kada ljudi za volan često sedaju nervozni i frustrirani, dovoljan je beznačajan povod da izazove besmislen incident na putu. Pre nego što se glave ohlade, šteta je već načinjena.

Jedna od situacija koje svakodnevno viđamo u saobraćaju je nadmetanje vozača u tome koji će od njih da zauzme mesto u traci ispred drugog. Iako je u pitanju razlika od samo nekoliko metara, skloni smo da po svaku cenu "protivnika" ne propustimo ispred.

Bezazleno čarkanje dva vozača lako preraste u ozbiljan sukob, a ako se iza nađe neko ko će to da snimi kamerom, njihovu glupost može da vidi čitav svet:



Na snimku se ne vidi šta je dovelo do ovako tvrdoglavog ponašanja vozača, ali za ono što se dogodilo kasnije ne postoji opravdanje i racionalno objašnjenje.

Iako su u svoje automobile ušli kako bi se udobno prevezli sa jednog mesta na drugo, negde usput kao da su zaboravili šta je bio cilj vožnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: