Švarcenegerov kamion može biti vaš za 200.000 evra

Arnold Švarceneger poznat je kao ljubitelj glomaznih terenaca, među kojima je najčuveniji Hummer H1, koji je nastao od američkog vojnog vozila Humvee. Međutim, H1 nije jedino predimenzionirano terensko vozilo koje se nalazilo u posedu slavnog glumca.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.09.2014.

08:42

Default images

Na nemačkom sajtu Mobile.de ponuđen je na prodaju terenski kamion Mercedes Unimog koji je specijalno prilagođen za Švarcenegerove potrebe.

Ovaj višenamenski terenac, koji se koristi i u vojne svrhe, zaista deluje kao vozilo koje bi američki glumac poželeo da ima usvojoj garaži.
Izvor: Mobile.de
U oglasu se ne navodi da li je Švarci uopšte vozio svoj Unimog, ali za kolekcionara koji bi eventualno poželeo da ga kupi može biti interesantan potpis američkog glumca na komandnoj tabli.

Osim istorijske vrednosti konkretnog primerka, Mercedes Unimog je upotrebljivo vozilo za onoga kome je takav terenac potreban. Pogon dobija od 6.4 litarskog šestocilindričnog turbo-dizel motora koji proizvodi 320 ks, a snaga se prenosi na sva četiri točka.
Izvor: Mobile.de
Švarcenegerov Unimog, između ostalog, opremljen je i klima uređajem, vitlom i specijalnim reflektorima marke Hella.

U kabini ima mesta za četiri osobe a sedišta imaju vazdušno oslanjanje.

Potencijalni kupac koji bi iz nekog razloga par stotina hiljada evra pre potrošio na ovakvo vozilo nego na neki od najskupljih novih Mercedesovih modela, moraće da izdvoji 208.250 € koliko ovaj Unimog košta sa porezom.

Pročitajte koja su vojna vozila postala popularna i kao civilni terenci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: