Spuštena rampa. To znači da mogu da prođem ako sam brz?

Zbog čega smo spremi na kršenje saobraćajnih propisa čak i ako znamo da na taj način rizikujemo život?

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 26.08.2014.

08:15

Default images

Odgvor na ovo pitanje nije jednostavan. U nekim slučajevima je u pitanju bahatost vozača, u drugim nestrpljenje, žurba ili nešto treće.

Najočigledniji primer jeste ponašanje vozača na pružnim prelazima. Niko ne voli kada mu se rampa spusti ispred nosa, ali na tu mogućnost treba računati kada se put ukršta sa prugom.

Ipak, neki vozači će iskoristiti slobodan prostor između dve rampe i preći prugu automobilom iako rizikuju da ih udari voz.

Zbog toga na pružnim prelazima u Rusiji postoji i dodatna zaštitna barijera kako bi se izbegle tragedije, ali pojedine vozače ni to ne sprečava da urade ono što su naumili:



Kao što se vidi na brojnim snimcima, udarac u ovu prepreku pri velikoj brzini može da bude opasan po one koji se nalaze u vozilu, ali daleko manje opasan nego bliski susret sa vozom:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: