Prodaju superautomobile, ali zarađuju i na druge načine

Proizvođači premijum automobila koji imaju veliki broj fanova u svetu, koriste popularnost svog brenda kako bi dodatno zaradili. Kupcima se nude najrazličitiji proizvodi koji osim što nose amblem automobilske marke, često nemaju nikakve druge veze sa motornim vozilima.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.08.2014.

12:16

Default images

Na prodaju je sve što proizvođaču može da padne na pamet. Od odeće i obuće, preko parfema i satova, do ukrasnih predmeta i nameštaja.

U Ferrariju su bili posebno maštoviti, pa su ljubiteljima ove automobilske marke ponudili ekskluzivnu, ručno pravljenu šahovsku garnituru koja košta čak 1.230 evra.
Šahovske figure izrađene su od drveta, a umesto kompleta belih, Ferrari se simbolično odlučio za crvene figure, dok je tabla napravljena od ugljeničnih vlakana.

Iako smo očekivali da "skakač" bude u obliku konja koji se propinje, Ferrari se odlučio za klasičniji dizajn ove figure.

Ne znamo koliko među vlasnicima Ferrarijevih automobila ima pasioniranih šahista, ali pretpostavljamo da kompanija računa na to da bi garnitura mogla da predstavlja lep ukras u njihovim vilama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: