Uhapšen jer je pijan vozio segvej

U Norveškoj je po prvi put priveden jedan vozač zbog sumnje da je upravljao segvejom u alkoholisanom stanju, nakon što je ta zemlja u julu ponovo legalizovala vožnju ovih dvotočkaša.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 21.08.2014.

09:28

Default images

Upravljanje segvejom svodi se na pravilno balansiranje telom, pa vožnja pod dejstvom alkohola nije baš pametna odluka. Policija u Oslu uhapsila je vozača segveja nakon što su prolaznici prijavili da se "ponaša čudno i da teško održava ravnotežu u vožnji".

Iz policije je saopšteno da čekaju potvrdu analize krvi vozača, kako bi protiv njega podneli prijavu zbog vožnje u pijanom stanju.

U Norveškoj vlada zabrinutost da bi masovna upotreba segveja mogla da predstavlja opasnost po bezbednost saobraćaja. Ta država je najpre zabranila korišćenje ovih vozila, jer je agencija koja se bavi saobraćajem procenila da ona nisu bezbedna.

Međutim, vlada Norveške nedavno je ukinula zabranu očekujući da će segvej unaprediti saobraćaj u toj zemlji.

"Nadam se da nam legalizacija segveja neće doneti veliki broj vozača koji ovim vozilom upravljaju pijani", izjavio je načelnik saobraćajne policije u Oslu i dodao da oni predstavljaju opasnost kao i bilo koji vozač automobila koji za volan sedne u alkoholisanom stanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: