Da li i vi vozite u japankama?

Japanke su praktične kada krenete na plažu ili bazen i kada šetate po vašem dvorištu, ali nisu najbolji izbor obuće za vožnju.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.08.2014.

19:35

Default images

Leto je i želite da što više vremena provedete bez obuće koju morate da nosite tokom većeg dela godine, pa japanke ne izuvate ni kada sednete za volan?

Da vožnja u papučama i sličnoj letnjoj obući može da bude opasna pokazuje vest koja stiže iz Kalifornije.

Dok je pokušavao da uparkira automobil u svoju garažu, vozaču iz Altadene japanke su se zaglavile između nožnih komandi nakon čega je izgubio kontrorlu nad vozilom, probio zatvorena zadnja vrata garaže i uleteo autom u bazen.

Šokiran, ali nepovređen, vozač je uspeo je da izađe iz automobila pre nego što je vozilo potonulo na dno bazena u kome, na sreću, u trenutku kada se odgodio incident nije bilo nikog.



Dok upravljate automobilom važno je da vaša stopala imaju dobar kontakt sa papučicama nožnih komandi, jer od toga zavisi da li ćete reagovati pravovremeno kada je, na primer, potrebno iznenada stisnuti kočnicu.

Japanke, koje su labavo pričvršćene za stopalo, lako mogu da zapnu za neku od papučica, kao što se to desilo ovom vozaču iz Kalifornije, i spreče vas da zakočite na vreme što može da dovede do nesreće.

Statistike pokazuju da su upravo japanke odgovorne za oko 1,4 miliona saobraćajnih nesreća u svetu svake godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: